Az oldal dizájnja folyamatos szerkesztés alatt áll!
 
HomeHome  CalendarCalendar  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Üzenőfal
Staff
Lionel Jones
pm
multik
Dapne A. Hale
pm
multik
Marco Lanter
pm
multik
Latest topics
» Végzet Ereklyéi
Pént. Feb. 13, 2015 6:59 pm by Vendég

» ⊰ Mysterious New Orleans
Kedd Nov. 25, 2014 9:15 pm by Vendég

» Isaac & Rich
Hétf. Szept. 01, 2014 12:11 am by Isaac Peterson

» Middletown - Napa vasútállomás [April x Odett]
Kedd Aug. 26, 2014 12:27 am by April Catliff

» Karakterfagyás
Hétf. Aug. 25, 2014 2:34 am by Teanna Light

» Véletlenek nincsenek - Rhys x Odett
Vas. Aug. 24, 2014 6:06 pm by Odett Hamilton

» Mary Hastor
Vas. Aug. 24, 2014 2:04 pm by Mary Hastor

» Asztalvadászat - Richard & Teanna
Pént. Aug. 22, 2014 12:10 am by Richard Cook

» Énekterem - Layla & April
Csüt. Aug. 21, 2014 8:44 pm by April Catliff

Top posting users this month

Share | 
 

 Middletown - Napa vasútállomás [April x Odett]

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
SzerzőÜzenet
Odett Hamilton

avatar


»Hozzászólások száma : 9
»Join date : 2014. Jul. 06.
»Kor : 24
»Tartózkodási hely : ♦ mindig egy lépéssel előtted

TémanyitásTárgy: Middletown - Napa vasútállomás [April x Odett]   Pént. Júl. 18, 2014 6:00 pm

April & Odett
„After all…tomorrow is an another day.”


- Álljon meg itt, Peter, kiszállok – szóltam előre a családi sofőrnek, aki fürkésző, rosszat sejtő pillantással nézett vissza rám a tükörből. Middletown belvárosában jártunk, éppen egy égbetörő épület mellett robogtunk el, melyen feltűnő betűk hirdették, hogy egy exkluzív szálloda mellett halad el a szemlélődő. A hotel láttán terveim határozott formát öltöttek, és elindulásunk óta sikerült megfelelő mennyiségű elszántságot összegyűjtenem a cselekvéshez. Ennek a nagy elhatározásnak értelmében adtam ki a parancsot a sofőrnek. Mire gondolatban idáig jutottam, előttünk már hosszú, végeláthatatlannak tetsző kocsisor kígyózott, amihez most mi is csatlakoztunk.  
- Szóval kiszáll, és ha szabad megkérdeznem, miért? A szülei azt mondták, Napába vigyem – sandított rám Peter, és felöltötte azt a mindentudó arckifejezését, amit tudván, hogy szinte családtagként kezeljük, mindig megengedett magának. Kérdése kínosan érintett, és nagyon nem akaródzott válaszolnom, de jól tudtam, hogy kielégítő magyarázat nélkül egy tapodtat sem mozdulhatok.
- Inkább vonattal mennék Napába; magára úgyis szükség van otthon, ne pazarolja rám a drága idejét – próbáltam hárítani a kérdést, de mikor Peter hitetlenül felvonta szemöldökét, bosszúsan fújtatva, előálltam az igazsággal. – Hülyén érezném magam, ha bébicsősszel állítanék be és úgy is tudom, hogy amint hazaér, jelentést tesz az anyámnak, ne is tagadja!
- Szép dolog, mondhatom, ha Odett kisasszony szégyell a vén rókával mutatkozni, akkor nem is viszem el – vigyorgott rám, mire komor arcomra jóleső mosoly kúszott. – Menjen, de ez kettőnk titka marad, különben az édesanyja páros lábbal rúg ki!
- Jövök eggyel magának, Peter – küldtem felé egy hálás mosolyt, miközben kitártam az ajtót és fürgén kiugrottam az autóból. Az utca végére érve, visszafordulva intettem a dugóban veszteglő Peternek, majd a sarkon eltűntem sofőrünk szeme elől. Miután utánanéztem az induló vonatoknak elodáztam az utazást holnapra és visszatérve az imént látott szállodához, kivettem egy szobát. Nem kötöttem Peter orrára, de valójában nem attól tartottam, hogy lejárat vagy ilyesmi. Gyáva nyúl vagyok, tudom, de nem rajonganék érte, ha még szemtanúja is lenne esetleges visszariadásomnak a célegyenesben, ugyanis azt hiszem, össze kell szednem az erőmet, mielőtt képes leszek egyszerűen besétálni a táborba.
Másnap a kora reggeli vonatra szálltam fel; ásítozva, sűrű pislogások közepette battyogtam végig a szerelvény folyosóján magam után vonszolva súlyos bőröndömet. Végül nagy sóhajjal huppantam le az ülésre, szokásomhoz híven, közvetlenül az ablak mellé, miután találtam egy megfelelőnek tűnő fülkét, és bőröndömet elhelyeztem a poggyásztartón. Válltáskámból előhúztam egy színes prospektust, ami a Summer Camp nevezetű tábort volt hivatott reklámozni. Unottan futtattam végig tekintetem a csekély mennyiségű szövegen, majd pillantásom a képeken állapodott meg, melyek táncosokat ábrázoltak lélegzetelállító mutatványaik közben, művészeket, kezükben ecsettel, énekeseket, zenészeket; a hátlapon pedig helyet kapott pár illusztráció a táborról és környékéről, plusz egy kisebb térkép is szerepelt rajta, ami piros vonallal jelezte az utat Napából a táborba. Ha más értelme nincs is, legalább eltévedni nem fogok.

| NOTE: Bocsi a késésért. Tegnap már nem volt erőm írni. |

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
April Catliff

avatar


»Hozzászólások száma : 10
»Join date : 2014. Jun. 13.
»Kor : 30
»Tartózkodási hely : Summer Camp

TémanyitásTárgy: Re: Middletown - Napa vasútállomás [April x Odett]   Hétf. Júl. 21, 2014 2:13 pm

Odett & AprilÚgy döntöttem, a szabad hétvégemen elhagyom kicsit a tábort és körülnézek Napában. Nem mintha sok érdekesség akadna arrafelé, de legalább van egy kocsma, ahol lehet néha érdekes arcokkal összefutni, sörözgetni, zenélgetni. Nekem pedig ennyi igazából elég. Amióta itt vagyok, már sikerült is lespanolnom néhány helyi arccal. Olyanok voltak, akikkel jobb érzésű emberek első körön aligha álltak volna szóba. De pár sör után már igazából mindenki a haverod és nem is voltak olyan gázosak. Egyébként is megszoktam, hogy ne a külső alapján ítéljem meg az embereket még a fesztiválozós, országjárós, koncertezős korszakomból. A tegnap esti buli is jól sikerült, nem is értem el az utolsó vonatot, kénytelen voltam reggelig a városban csövelni egy padon, miután a kocsma bezárt. Nem mintha ez földhöz vágott volna. Mindenesetre kissé gyűrötten kecmeregtem fel másnap a vonatra. Enyhén másnaposan, kótyagos fejjel nézelődtem jobbra balra, egy üres hely után kutatva. Találtam egy fülkét, amiben csak egy lány ült egyedül. Nem néztem meg különösebben, csak lazán lehuppantam vele szembe. Morogtam ugyan valamit, amit akár köszönésnek is lehetett érteni, ha úgy akarta, aztán bedugtam a fülembe a headsetemet, elindítottam a kedvenc punk rock számaimat, jó nagy hangerővel, kezemet karba tettem és hátradőltem az ülésen. Futólag pillantottam csak úti társamra. Ekkor vettem csak észre, hogy egy Summer Camp-es prospektust lapozgat. Megeshet persze, hogy csak merő véletlen, valaki a kezébe nyomta a szórólapunkat, de így ránézésre az is lehet, hogy a táborba tart. Bár elég fáradt voltam, kihúztam a fülest az egyik fülemből és lazán odaszóltam neki.
- Csak nem te is a táborba tartasz? – Persze megeshet, hogy még tanítani is fogom, ennek ellenére abszolút közvetlen stílusban szóltam hozzá. Másképp nem is tudnék társalogni nagyon senkivel. Na meg nem is igazán szokták kinézni belőlem az „újak”, hogy tanár lennék. Még sokszor az első órán is azt hiszik, csak viccelek. Jobb is így, legalább nem feszélyezik magukat a társaságomban.


A hozzászólást April Catliff összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Kedd Júl. 22, 2014 4:39 pm-kor.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Odett Hamilton

avatar


»Hozzászólások száma : 9
»Join date : 2014. Jul. 06.
»Kor : 24
»Tartózkodási hely : ♦ mindig egy lépéssel előtted

TémanyitásTárgy: Re: Middletown - Napa vasútállomás [April x Odett]   Kedd Júl. 22, 2014 11:36 am

April & Odett
„After all…tomorrow is an another day.”


A vonat még el sem indult, amikor halk nyikorgás jelezte, hogy valaki elhúzta a fülke ajtaját. Vetettem egy gyors oldalpillantást a belépőre, de nem fordítottam felé arcom. Nem volt éppen ínyemre, hogy lesz egy útitársam, és hogy még csak egy gyors költői kérdést sem hadart el, mielőtt helyet foglalt volna. Ami azt illeti, én sem szoktam éppen a formaságokkal törődni, és feleslegesnek érzem, hogy megkérdezzem, leülhetek-e, ha egyszer úgysem várok választ, de valamiért ez most idegesített, amit valószínűleg feszült hangulatom számlájára lehetett írni, mert amúgy nem vagyok ilyen kukacoskodó.  
- Hello – köszöntem pillantásomat fel sem emelve a szórólapról. A lány morgott valamit, ami valószínűleg köszönés akart lenni, de ebben nem voltam biztos. Végül is, egyikünk sem foglalkozott a másikkal, így megnyugodhattam, hogy senki sem fogja zavarni ’idillinek’ tervezett utamat, amit annak kieszelésére szándékoztam fordítani, hogy megszökjek-e, vagy válasszam a tábort. Pár hónappal ezelőtt biztos, hogy a képébe nevettem volna annak, aki azt merészelte volna állítani, hogy kevesebb, mint fél év múlva tartani fogok az emberek, vagyis pontosabban a fiatalok társaságától. Most pedig tessék, valóra vált a lehetetlen. Ezekben a pillanatokban a remeteség nem tűnt rossz ötletnek, de ha ezt kénytelen leszek is elvetni, akkor sem vágyom arra a nagyvilági, de züllött életre, amiből kiszakadtam. Gondolataim lassan elkalandoztak, de amikor agyamban felvillant Greg képe, erővel elhessegettem az emlékeket, és igyekeztem úgy tenni, és el is hinni, mintha leírhatatlanul érdekelne a prospektus.
A lány hangjára felkaptam a fejem, de kellett pár másodperc, mire felfogtam kérdése értelmét.
- Elvileg – húztam el a számat, és apró sóhaj hagyta el ajkaimat. Most először alaposabban is szemügyre vettem a lányt, akinek külseje kissé rendetlen volt; úgy festett, ahogy egy jól sikerült este utáni reggel kinéz az ember. – Szóval te is táborozó vagy. Voltál már, vagy gólya vagy?  - érdeklődtem egy halvány mosollyal arcomon, annak reményében, hogy megtudhatok valamit a táborról, ami még felkeltheti lankadó érdeklődésemet.


| NOTE: I hope you liked it. |A hozzászólást Odett Hamilton összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Kedd Júl. 22, 2014 5:42 pm-kor.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
April Catliff

avatar


»Hozzászólások száma : 10
»Join date : 2014. Jun. 13.
»Kor : 30
»Tartózkodási hely : Summer Camp

TémanyitásTárgy: Re: Middletown - Napa vasútállomás [April x Odett]   Kedd Júl. 22, 2014 4:51 pm

Odett & AprilA lány láthatóan nem örült a társaságnak, de nem különösebben érdekelt. Annyira én sem akartam szocializálódni igazából, de ha már megláttam a kezében azt a szórólapot, nem bírtam megállni a kérdést. Nem tudom, hogy kényszerből tartott-e oda, vagy csak ennyire nem volt ínyére a beszélgetés, mindenesetre nem valami nagy lelkesedéssel válaszolt.
- Nos, gólyának semmiképp sem nevezném magam, bár én sem régóta vagyok ott – válaszoltam egy fél mosollyal szám szegletében. Nem lepett meg, hogy diáknak néz, végül is nem sokkal vagyok idősebb egynémely táborozónál. Na meg, kár is tagadni, a legtöbben nem így képzelnek el egy énektanárt, mint ahogy én festek. De hát teszek én magasról az elvárásokra. Meg ha azt nézzük, nem hazudtam és minek kössem az orrára? Csak felvágásnak hangzana. „Több tiszteletet, kisanyám, a tanárod is lehetek!” Na persze. Így egyébként is sokkal viccesebb.
- Nem tűnsz túl lelkesnek. Megtudhatom, mi célból is tartasz most oda? Mit szeretnél tanulni? – Gondoltam nem árt, ha kicsit tájékozódom róla. Tényleg elég kedvetlennek tűnik. Vagy csak fáradt? Kevésbé tűnik gyűröttnek, mint én. Viszont a táborunkba általában lelkesedéssel jönnek a diákok, nem muszájból, viselkedését épp ezért kissé különösnek találom és szeretnék rájönni az okára.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Odett Hamilton

avatar


»Hozzászólások száma : 9
»Join date : 2014. Jul. 06.
»Kor : 24
»Tartózkodási hely : ♦ mindig egy lépéssel előtted

TémanyitásTárgy: Re: Middletown - Napa vasútállomás [April x Odett]   Szer. Júl. 23, 2014 8:06 pm

April & Odett
„After all…tomorrow is an another day.”


Egy utolsó pillantást vetve a prospektusra, félbehajtottam azt, majd egy gyors mozdulattal táskámba csúsztattam, amiben, fogadok, úgysem találom meg, ha esetleg még szükségem lesz rá. Nem éppen a rendszeretetemről vagyok híres, és ez a táskámon is meglátszik; néha olyan dolgokat találok benne, amikről azt sem tudom biztosan megállapítani, hogy az enyémek-e.
Örültem, hogy a lány velem ellentétben már járt a táborban, mert így felvilágosíthat a dolgokról.
- És eddig hogy tetszik? Sok az idióta kisköcsög? – kérdeztem valami mosolyfélére húzva ajkaimat, ugyanis kezdett nekem is feltűnni, hogy eddigi mogorvaságommal nem kelthettem túl jó benyomást. Persze, nem fogok rosszabbul aludni, ha kiderül, hogy nem kedvel, vagy viselkedésem szúrja a szemét, de azért annyit megengedhetek magamnak, hogy adjak egy esélyt a társalgásnak, ha egyszer ezért pateroltak el otthonról. Elvileg az új környezet, meg a pszichológus szavaival élve, a levegőváltozás jót tesz, és feléleszti szunyókáló szociális érzékemet. Bár az kérdéses, hogy egyáltalán volt-e nekem olyanom.
- Tényleg nem vagyok lelkes – hagytam rá. –  De a pszichomókusum szerint jót fog tenni… szóval nem egészen önszántamból vagyok itt. Az igazság az, hogy nemrég jöttem ki a drogelvonóról, és ezzel a táborosdival próbálnak visszaszoktatni az életbe. A lelkesedés hiánya is ennek tudható be – vontam vállat. Talán furcsán hatott ez a kitálalás, és tényleg, semmi köze a dolgaimhoz, de felesleges takargatnom a valóságot. A tábor szervezője mindent tud, szüleim voltak olyan figyelmesek, hogy viselt dolgaimat gondos aprólékossággal az orrára kötötték, és csak idő kérdése, hogy mikor szivárog ki az információ.
- Amúgy Odett Hamilton vagyok. – Az ülés szélére csúszva felé nyújtottam jobbom. – És ha minden igaz zenész volnék…,vagy valami olyasmi – tettem még hozzá egy kétkedő fintorral szám sarkában.

| NOTE: I hope you liked it. |

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
April Catliff

avatar


»Hozzászólások száma : 10
»Join date : 2014. Jun. 13.
»Kor : 30
»Tartózkodási hely : Summer Camp

TémanyitásTárgy: Re: Middletown - Napa vasútállomás [April x Odett]   Csüt. Júl. 24, 2014 2:04 pm

Odett & AprilÚgy tűnt, a lány kezd végre egy kicsit lazítani. Jobb így, hogy nem teljesen elutasító. Még a végén beszóltam volna neki valamit és akkor lőttek a jó tanár-diák kapcsolatnak. Nem mintha az én kapcsolatom a tanítványaimmal beleillett volna ezen kapcsolat klasszikus formájába. A legtöbb tanár azért nem olyan stílusban szólogat be a diákjainak, ahogy én teszem. Mondjuk teszek is én magasról az elvárásokra!
- Hát, idióták, akik többet gondolnak magukról, mint kellene, mindenhol akadnak. De azért elég bulis hely szerintem – válaszolom egy kisebb mosollyal a szám szegletében. Amit ezután mond, kicsit meglep. Nem is hallottam még olyanról, hogy valakit terápiás céllal küldjenek hozzánk.
- A drogelvonó szívás lehet. Szerencsére én sose jutottam el addig. Biztos megzakkantam volna ott. Bár ha a szüleimen múlott volna, tuti elküldtek volna valami olyasmire. Vagy akár diliházba is, ha valaki biztosítja őket, hogy az majd kigyógyít a „hülyeségeimből”. – Hangomban érezhető a gúny. Na igen, a szüleim sosem tudták megemészteni az életstílust, amit választottam, meg általában ahogy kinézek. Szerintük zenészélet nem igazi karrier. A hajamról, az öltözködésemről, a tetoválásaimról, meg ne is beszéljük. Az ő szigorú, katolikus értékrendjükben ez már kiverte a biztosítékot. De jól elvagyok én a család fekete bárányaként. Valakinek ezt a szerepet is fel kell vállalni.
- April Catliff. Örvendek a szerencsének. – Odanyúlok és határozottan, talán kissé túl erőteljesen is, megrázom a felém nyújtott jobbot.
- Szóval zenész vagy? És milyen hangszerben utazol?
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Odett Hamilton

avatar


»Hozzászólások száma : 9
»Join date : 2014. Jul. 06.
»Kor : 24
»Tartózkodási hely : ♦ mindig egy lépéssel előtted

TémanyitásTárgy: Re: Middletown - Napa vasútállomás [April x Odett]   Vas. Júl. 27, 2014 5:27 pm

April & Odett
„After all…tomorrow is an another day.”


Válaszára szélesebb mosolyra húzódtak ajkaim. Ez pedig, megdöbbenve tapasztaltam, nem is volt olyan nehéz, mint hittem. Az őszinte mosoly, ez a felfelé görbülő vonal egy ideje már idegen volt nekem, és amilyen nyomasztó hangulat uralkodott otthon, már kezdtem hozzászokni a búskomorsághoz.
- Akkor velem együtt még eggyel többen lesznek – eresztettem meg egy szemtelen vigyort, mert – nem tagadom - tényleg hajlamos vagyok magamról sokat képzelni. Sok jót. Nem hangoztatom, de azért néha eljátszogatok a gondolattal, hogy mennyivel mások felett állok. Nem arról van szó, hogy mindenkit lenézek, de a szürke, egyéniségben erősen hiányt szenvedő emberkéktől kiráz a hideg. Velük szemben igenis többnek érzem magam, és kész.
Kérdésére kimerítőbb választ nem is adhattam volna, és hátradőlve, fürkésző, másrészt viszont feszült, borús tekintettel néztem arcát. Ha sajnálkozni mer, onnantól kezdve magasról teszek rá, hogy nem kellene rögtön kihúznom a gyufát, és akár még szobatársak is lehetünk, semmi jóra ne számítson. De arcán nem jelent meg az általam már jól ismert, szánakozó kifejezés, mire arcizmaim elernyedtek.
-  Szívás, az igaz, de előtte rosszabb volt – mosolyodtam el keserűen. Akkoriban már nem is volt szabad akaratom, Greg-től függtem, az ő kezében volt az életem, és nem a sajátomban. – Drogoztál? – Hangom bár közönyös volt, tekintetemben az érdeklődés szikrája csillant meg. Szavai nem árulták el biztosan, hogy szülei valódi okkal akarták-e drogelvonóra küldeni, de érdekelt a dolog.
Éreztem a hangjában rejlő gúnyt, amikor a családját említette, de ebbe nekem nem kell belefolyni. Ha szigorúbb, konzervatívabb felfogású szülei vannak, nem meglepő az ilyen hozzáállás, hisz csak rá kell nézni a lányra, egyértelműen látszik, hogy –mondjuk úgy - eléggé szabadszellemű.  Persze ez nem rossz, én is szerettem az ilyen életemet, de elharapództak a dolgok. Kettőnk közt, az életünk közt nem sok különbség lehetett, talán csak annyi, hogy én nem tudtam megállj parancsolni.
Elfogadta a gesztust, és határozottan megrázta jobbom. Igen, valami ilyesmi gézfogásra számítottam.
- Basszusgitáron és zongorán játszom. Elég furcsa páros – mosolyodtam el. – És te? Melyik csoportot erősíted?

| NOTE: I hope you liked it. |

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
April Catliff

avatar


»Hozzászólások száma : 10
»Join date : 2014. Jun. 13.
»Kor : 30
»Tartózkodási hely : Summer Camp

TémanyitásTárgy: Re: Middletown - Napa vasútállomás [April x Odett]   Kedd Aug. 05, 2014 2:27 pm

Odett & AprilVégre úgy tűnt, a lány kezd egy kicsit lazulni. Talán mégsem annyira reménytelen eset. Nem szeretek rossz viszonyban lenni a táborlakókkal, de ha valaki nem szimpatikus vagy nem tetszik a viselkedése, azt nem szokásom véka alá rejteni. Megjegyzésére csak egy vigyort eresztettem meg. Ha tényleg magas lovon ül, az úgyis ki fog derülni és akkor majd helyre teszem. Már ha nagyon túlzásba viszi és nincs is mire. Mert az olyat én nem bírom. Ok nélkül ne vágjon fel senki. Arca megint elkomorult, mikor a drogelvonót hozta fel. Meg is értem. Nem épp a legszívderítőbb téma. Viszont az, hogy felhozta magától a múltja egy ilyen aligha szívderítő fejezetét, mindenképp arra utal, hogy nem szégyelli, vagy legalábbis nem különösebben foglalkozik mások véleményével. Akárcsak én. És ez jó. Nem szeretem a karót nyelt, merev, álszenteskedő embereket, bármilyen korosztályból kerüljenek is ki.
- Hogy drogoztam-e? Ezt így nem mondanám. Függő legalábbis tutira nem voltam. Csak egy kis fű meg spuri és efféle cuccok néha a buli kedvéért. Biztos tudod. Komolyabb szerrel sose éltem – válaszoltam lazán.
- A szüleim viszont mindig is kattantnak gondoltak. Sokkal rosszabbnak látták a helyzetet, mint amilyen tényleg. Ők biztosak voltak benne, hogy alkoholista és kemény drogos, meg még ki tudja, mi vagyok – tettem még hozzá lazán. Nem akartam nagyon beavatni a családi viszonyaimba, már csak azért sem, mert aligha érdekelné, de úgy éreztem, a dolog némi magyarázatra szorul.
- Szóval zenész vagy. Az laza. Én a magam részéről már egészen jól gitározok, azt hiszem. Meg zongorával is elpötyögök. Dobon is megtanítottak még anno a bandámban a srácok pár taktusra, de azt nem nevezném azért hangszertudásnak. – Kérdésére elgondolkoztam egy pillanatra, mit is mondjak.
- Hangszeren én nem játszok olyan jól, viszont énekelni mások szerint is tudok. Némelyek úgy gondolják, akár taníthatnám is. – A válaszom nem volt teljesen egyértelmű, meg nem is szokták elhinni, hogy tanár lennék, viszont hazugság sem volt benne. Így mégiscsak jobb, mintha a képébe küldeném, hogy „ja, amúgy, énektanár vagyok”. Az olyan hülyén hangzana. Na meg így viccesebb is. Bár így valószínűleg azt gondolja, nagyképű vagyok. Mintha érdekelne…
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Odett Hamilton

avatar


»Hozzászólások száma : 9
»Join date : 2014. Jul. 06.
»Kor : 24
»Tartózkodási hely : ♦ mindig egy lépéssel előtted

TémanyitásTárgy: Re: Middletown - Napa vasútállomás [April x Odett]   Vas. Aug. 10, 2014 3:13 pm

April & Odett
„After all…tomorrow is an another day.”


Nem szeretek a múltamról beszélni, felemlegetni a hibákat, amiken már nem tudok változtatni. Volt időm rendbe szedni gondolataimat; amíg otthon ücsörögtem alaposan átrághattam a dolgokat, hogy honnan, mi okból indultam el a lejtőn, hogyan nyelt el a mélység, és váltam rabjává valaminek, ami fokozatosan pusztította nemcsak a szervezetemet, hanem az életemet is. Hosszú évek lassan múló napjait láttam magam előtt, ahogy saját akaratomból céltudatosan, nyílegyenesen haladtam a tragikus vég felé, ami végül a baleset formájában következett be.  Viszont a mai napig a bűntudat keserűsége szárítja ki torkomat, ha arra gondolok, hogy a hibáimért nem csak én bűnhődtem; a hülyeségünk– hisz nem egyedül voltam – emberéletet követelt. Nem, ennek sosem szabadott volna bekövetkeznie. Ennek ellenére, minden borzalom után, amit az utóbbi idő jelentett, nem tudtam őszintén, gondolkodás nélkül rávágni régi életemre, hogy rossz, mert nem volt az. Szerettem a fesztelenségét, kötetlenségét, mámorító szabadságát, és mindez kimondhatatlanul hiányzik.
- Tudom – bólintottam. Eleinte én is így voltam vele, aztán jött Greg, majd a húgom halála. Csak egy apró hiba kellett volna a gépezetbe, hogy maradásra bírjon, hogy távol tartson a keményebb anyagtól. Talán, ha anya és apa nem menekültek volna, akkor én sem teszem.
- Nem lehetett könnyű ilyen szülőkkel. Az enyémeket sosem izgatta, mit csinálok. – Nem tudom, melyiket tarthatnám jobb, vagy éppen rosszabb hozzáállásnak, de tény, hogy egyik sem feltételez mintaszülőket.
- Volt egy bandád? – Elismerően biccentettem. – Akkor gondolom, komolyabban foglalkozol a zenével – jegyeztem meg egy mosoly kíséretében.
- Énekes? Az nem rossz, ha van tehetséged hozzá. – Ma már elég sok önjelölt énekest találni, akiknek a tehetsége a létszámukkal éppen fordítottan arányos, mégis szükségesnek érzik, hogy a fürdőszobán kívül máshol is bemutassák tudásukat. Viszont jó hanggal és egyedi stílussal megáldott énekeseket nem sűrűn lát az ember, vagy csak én vagyok túl válogatós. Majd a táborban meglátjuk, Aprilt melyik kategóriába sorolhatom, bár azt azért be kell ismerni, hogy stílusa van. - Saját dalaid is vannak?


| NOTE: Bocsi a késésért. |

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
April Catliff

avatar


»Hozzászólások száma : 10
»Join date : 2014. Jun. 13.
»Kor : 30
»Tartózkodási hely : Summer Camp

TémanyitásTárgy: Re: Middletown - Napa vasútállomás [April x Odett]   Hétf. Aug. 11, 2014 6:26 pm

Odett & AprilA lány szerencsére elég lazának tűnik. Vagy csak szimplán flegma. Bár igazából a kettő elég közel áll egymáshoz. Noha azért nem ugyanaz.
- Az sem lehet azért jó, ha magasról tesznek rád az őseid. – Nem akartam már ezt a témát tovább feszegetni. Akinek annyira nem jó a viszonya a szüleivel, az egyébként sem szívesen beszél a családjáról. Különösen nem idegenekkel. Kényes téma. Bár ami azt illeti, én a körülményekhez képest egészen jóban vagyok a szüleimmel. Így, hogy elég ritkán beszélünk. De legalább a tesóim rendben vannak. A bátyám különösen. Bár velük sem kommunikálok túl sűrűn mostanában. Tényleg föl kéne már hívni az otthoniakat is. Majd egyszer.
- Igen, volt – bólintok válaszképp. – Bár elég zűrös volt az egész. Sokszor kellett tagokat cserélni a zenekarban. Hol összevesztek, hol megbízhatatlanok voltak, nem próbáltak, aztán a koncerten elcseszték, vagy betépve, részegen jöttek fellépni. Nem volt egyszerű, de összességében élveztem. – Megjegyzésére önkéntelenül is szélesen elmosolyodok.
- Ami azt illeti, szerintem az életemben semmi mással nem foglalkoztam olyan komolyan, mint a zenével. Valahogy más nem tudott sose annyira lekötni, hogy jobban beleássam magam és időt meg energiát öljek bele. – A következő megjegyzését inkább válasz nélkül hagyom. Nem tartom magam rossz énekesnek és mások is azt mondták mindig, hogy van tehetségem hozzá. De tény, hogy professzionálisan nem nagyon képeztem magam. A szüleim ugyan ezt támogatták volna, de én hamar meguntam a szolmizálgatást meg skálázást, úgyhogy konkrétan nem képeztem a hangomat. Csak énekeltem. Ezért is igyekszem én izgalmasabb, a klasszikustól eltérő órákat tartani. Olyat, ami még talán egy magamfajtát is lekötne.
- Szerintem egy énekes nem is igazán énekes addig, amíg nincsenek saját dalai. Természetesen vannak. Írogatok néha. Bár a bandámmal gyakran játszottunk ismert számokat vagy feldolgozásokat is nyilván. A közönség az olyat szereti, amit ismer. De ha érdekel, majd a táborban esetleg megmutathatom neked pár dalomat. Most nincs itt a gitárom. Na meg másnapos is vagyok egy kicsit. De ez a kisebbik gond lenne – vigyorgok rá egyet.
- Te játszottál már közönség előtt? Vagy nem vonz az ilyesmi? – Végtére is zenész vagy mi. Noha nem vagyok benne biztos, hogy mennyire érdeklődik a dolog iránt valójában.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Odett Hamilton

avatar


»Hozzászólások száma : 9
»Join date : 2014. Jul. 06.
»Kor : 24
»Tartózkodási hely : ♦ mindig egy lépéssel előtted

TémanyitásTárgy: Re: Middletown - Napa vasútállomás [April x Odett]   Vas. Aug. 24, 2014 5:50 pm

April & Odett
„After all…tomorrow is an another day.”


Kezdett oldódni a hangulat köztünk, de a család téma a további kellemes beszélgetéshez nem tűnt éppen jó választásnak. Senki sem beszél szívesen a családjáról, ha az nem olyan idilli, mint a filmekben szokott lenni, és nincs egy Buksi nevezetű kutyája, akinek rendkívüli képességeinek, és cuki megmozdulásainak ecsetelésével még menthetné a helyzetet. Nekem se kutyám, se családtagom nincs, akiről áradozni tudnék, bár le kell szögezni, hogy nagyon szeretem szüleimet, és a bátyám nyakát sem akartam kitekerni az egészségesnél gyakrabban, szóval annyira nem rossz a helyzet, mint amilyennek tűnhet, mégis az utóbbi idők eseményei elég keményen nyomot és foltot hagytak a családomon. Anyának okoztam a legnagyobb csalódást; jól tudom, ő többé már nem tud úgy nézni rám, mint a húgom halála előtt. Ez van, és ahogy egyik kedvenc könyvem főszereplője is mondta: volt, ami volt, lesz, ami lesz.
- Nem, tényleg nem jó – bólintottam, remélve, hogy ezzel ő is lezártnak tekinti a témát.
Amikor a bandájára kérdeztem rá, már a válaszán, ahogy az egészről beszélt, érezni lehetett, hogy jelentett valamit neki a dolog, nem csak amolyan hirtelen ötlet volt, amit az ember másnapra elfelejt, vagy egyszerűen hülyeségnek tart.
- Azt elhiszem. Az ismerőseim közt volt egy-kettő, aki játszott bandában, minden héten egy másikban. Nem sok jövője van az ilyeneknek, de azért jó lehet, na meg abból a szempontból sem utolsó, hogy ismerősöket szerezhet az ember, akik később még vihetik is akár valamire.
- A zene jó, nem is tudnám elképzelni nélküle az életem, de hogy jó ötlet lenne-e később is ezzel foglalkozni, abban már nem vagyok biztos. Te gondolom ezt szeretnéd –
mosolyodtam el ránézve; lassacskán kezdtem megérteni, hogy áll a dolgokhoz és hogy vélekedik róluk. Persze csak a zene terén.
- Még szép, hogy érdekel, mert amíg nem hallak énekelni, úgysem hiszem el, hogy tehetséges vagy. Igaz azt sem, hogy nem vagy az – megmaradok pártatlannak – vigyorodtam el. Ha megsértődik, amiért kétségbe mertem vonni énekesi címének jogosságát, az ő dolga. Amúgy fordítva sem várok mást, a zene terén azt hiszem, nem csupán szavakkal kell meggyőzni az embereket.
- Játszottam, táncoltam és énekeltem. Néha olyan helyeken is, ahol nem kellett volna, például illegális tüntetéseken a nők vagy a feketék egyenjogúságáért, meg ilyesmi. Sokan idiótának tartanak ezért, de nem tagadom, valami igazság van a dologban – kuncogtam halkan.

| NOTE: Bocsi a késésért. |

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
April Catliff

avatar


»Hozzászólások száma : 10
»Join date : 2014. Jun. 13.
»Kor : 30
»Tartózkodási hely : Summer Camp

TémanyitásTárgy: Re: Middletown - Napa vasútállomás [April x Odett]   Kedd Aug. 26, 2014 12:27 am

Odett & AprilÚgy látszik, lassan kezd oldódni a csajszi. Annál jobb. Persze majd a táborban úgyis elválik, hogy valójában mennyire laza. A bulikon legalábbis mindenképp. Úgy láttam jobbnak, ha ezt a család témát annyiban hagyom. Valójában én sem nagyon akartam már beszélni róla. Meg úgy általában sem szeretek. Túl intim szféra. Nem is érdekel, ha már itt tartunk. Nem az határozza meg az embereket, hogy milyen a családi hátterük. Én legalábbis biztosan nem ez alapján ítélem meg őket. Amit a bandákról mond, arra is csak bólintok. Igazából csak egyetérteni tudok vele. A bandában zenélés már csak ilyen. Van, aki szereti, van, aki nem. Megvannak az előnyei és a hátrányai, mint mindennek. Én mindenesetre nagyon élveztem azt az időszakát az életemnek. Nem mintha most nem éreznem magam jól. Csak ez másmilyen. Kevésbé… vadregényes. Mert kalandok azért akadnak itt is, mégis, mióta a táborban dolgozok, azért lényegesen nyugodtabb és kiszámíthatóbb az életem.
- A helyzet az, hogy nem sokat szoktam foglalkozni azzal, hogy mit hoz a jövő. Inkább a mának élek. Lesz, ahogy lesz. – Mondták már sokszor sokan, hogy ideje lenne felnőnöm és komolyabban hozzáállni az élethez. Gondolni a jövőmre, letelepedni, családot alapítani, stabil munkahelyet találni, bla bla bla. Engem ez mind nem érdekel. Így érzem most jól magam. Hogy mi lesz, azon meg kár agyalni. Valahogy majd alakul. A zene volt világéletemben az egyetlen biztos pont, amit soha nem untam meg, ami soha nem hagyott cserben. A zene valamilyen formában mindig is az életem része volt, így jó eséllyel az is marad. Hogy hogyan, csak az a kérdés. De nem szokásom ezen rágódni, tényleg. Felesleges lenne.
- Akkor majd megmutatom. De készülj fel, meg fogsz lepődni, ha meghallod, mit tudok – villantok felé egy újabb huncut mosolyt. Normálisnak tartom, hogy csak a saját fülének hisz. A zene ezen a szinten olyan, mint a szex. Mondani lehet róla bármit, de csak az a biztos, amit magad tapasztalsz. De hogy meg fog lepődni, abban egész biztos vagyok. Végtére is előbb utóbb szembesülni fog azzal, hogy nem egészen az vagyok, akinek gondol. Egyelőre azonban nekem tökéletesen megfelel így. Önkéntelenül is elvigyorodok ismét, sztoriját hallva.
- Az menő lehetett. És meggyőződésből mentél el ezekre a rendezvényekre, vagy csakúgy a buli, a balhé kedvéért? – teszem föl a kérdést. Bárhogy is van, biztos vicces lehet az olyasmi. Vajon nekem miért nem jutott eddig ez az eszembe? Olyan lehet, mint valami fesztivál. Egyszer ki kéne próbálni.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ajánlott tartalom

TémanyitásTárgy: Re: Middletown - Napa vasútállomás [April x Odett]   

Vissza az elejére Go down
 

Middletown - Napa vasútállomás [April x Odett]

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Summer Camp :: Játéktér :: Napa város :: Külváros részei-